Jump to content

Images not appearing in searches in last 2 days


Recommended Posts

Hi all!

 

Yesterday several of my images went on sale and I noticed that 7 of them could not be seen - just replaced with a small image icon and the Alamy number. When the mouse was hovered over them the image could be seen, and indeed zoomed normally when clicked on.

 

I waited till today to see if the problem had resolved, but more of my images went on sale today and another 5 could not be seen - neither on desktop computer or iPad (with fast BT Infinity broadband connection)

 

I e-mailed MS and they said the images could be seen and e-mailed me a screenshot saying it was most likely to be due to a delay in Search engine update, so they could certainly see them.

 

I am interested to know if anyone else is having this problem in the last couple of days, and also whether anyone else can see my images in searches (Easy test - type in  Hickling Broad  in the search box - one of my "defective" images is the first one to come up in the search - Please let me know if you can see it!

 

(Isn't it great? I finally get an image to appear first in a search, and I cant see it!!!!)

 

Doh!

 

Thanks

 

Kumar Sriskandan 

 

 

Link to post
Share on other sites
Guest Felix Oscar

Interesting - I had the same problem yesterday and was told that the technical team were looking into it. Nevertheless today still the same and many of my images not showing as you have described. Have informed member services again!

 

May make it hard to get sales if clients can't see the images!

Link to post
Share on other sites
Guest Felix Oscar

Kumar - just tried "Hickling Broad and there are a number of images not showing amongst them - D8F84D, D8F825) so clearly there is problem. Hope that helps.

Link to post
Share on other sites

I'm getting the same problem, Kumar.  On the first page (120 images) nine images (all yours: direct link) NOT appearing using the search term you gave:

  1. D8F84D
  2. D8F825
  3. D8F809
  4. D8F80M
  5. D8F814
  6. D8F7YC
  7. D8F808
  8. D8F82C
  9. D8F82H

For me, neither do they offer a roll-over or a link to zoom them.

Link to post
Share on other sites

Webpage is full of errors. Perhaps the generating of thumbnails didn't work. Definitely one for MS - send them the output below;

 

Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c1.alamy.com/thumbs/4/%7BD36903E7-774A-40EB-B39E-17E9266C082E%7D/D8F814.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c1.alamy.com/thumbs/4/%7BBCD777E2-C3B3-4B49-8CC0-526FBAEE5F97%7D/D8F84D.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c2.alamy.com/thumbs/4/%7B601E03BE-157D-484B-9BF8-250B54C42EF1%7D/D8F80M.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c2.alamy.com/thumbs/4/%7B35953A38-46D0-482C-907F-0B913A2F1150%7D/D8F7YC.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c1.alamy.com/thumbs/4/%7B5A7E0013-A93D-450A-80AD-22D259CAD264%7D/D8F82H.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c2.alamy.com/thumbs/4/%7B047904A2-F256-42D1-B09D-F64CAD94FD28%7D/D8F825.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c1.alamy.com/thumbs/4/%7B6EFD9556-25BF-4F00-9FE9-21992C7D1BFA%7D/D8F809.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c2.alamy.com/thumbs/4/%7B87E92FA0-8425-4668-A0BC-5BD2E8D286C5%7D/D8F82C.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c1.alamy.com/thumbs/4/%7BAB2D0A82-53F0-4390-B6A5-724403333F2C%7D/D8F808.jpg
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) http://c1.alamy.com/thumbs/4/%7BBCD777E2-C3B3-4B49-8CC0-526FBAEE5F97%7D/D8F84D.jpg
  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
Guest Felix Oscar

Ed - same MS just sent me a screen grab saying its working for them. I have dozens of images not showing up. Same problem yesterday also.

Link to post
Share on other sites

I have asked MS to look at this thread as there certainly seems to be a problem, and presumably for the buyers also!

 

Kumar Sriskandan

Link to post
Share on other sites
Guest Felix Oscar

I have now asked them a number of times in last few days to look at this issue also.

 

Absolutely - maybe thats why sales are so hard to come by - the images are invisible!

Link to post
Share on other sites

I had the same issue with images keyworded and indexed earlier this week via the Archive/Reportage route. At first I could only see square boxes in the search results and couldn't bring up a thumbnail. Then I checked them in Manage Images and couldn't get a thumbnail there either. Today, using mouseover, gives me an image, and I can see them in manage images, so I guess there's some improvement there. However, when I go to "My ALamy Page" only 3 thumbnails appear. The rest are empty boxes. Other images uploaded via the News route appear fine.

Edited by fotoDogue
Link to post
Share on other sites

I'm getting the same problem, Kumar.  On the first page (120 images) nine images (all yours: direct link) NOT appearing using the search term you gave:

  1. D8F84D
  2. D8F825
  3. D8F809
  4. D8F80M
  5. D8F814
  6. D8F7YC
  7. D8F808
  8. D8F82C
  9. D8F82H

For me, neither do they offer a roll-over or a link to zoom them.

 

+1  Just blank placeholders with no option to zoom or clickable link here on Firefox 21, Win7 x64.  Never seen this before, hope it gets sorted for you.

 

J

Link to post
Share on other sites

Ditto I have three images at the top of my Alamy home page that do not appear in my Browser.  They did appear earlier in the week. They all start with the Alamy code D8F so I assume it's related to a certain batch or date.

 

 

Must be a problem at Alamy's end.

 

Note to Alamy: D8F.

Edited by JohnB
Link to post
Share on other sites

When I use the link from My Alamy, which searches on my pseudonym, thumbnails that start with D8f are missing. However when I search from the link on this forun, under my avatar, images beginning with D8C are missing thumbnails.... Or maybe it's the other way around. Either way, I seem to have varying results depending on which link I use to begin the search.

Edited by fotoDogue
Link to post
Share on other sites

I sent them an email about images not showing up on my home page or when in Manage images.  I got a response today saying they are having a few issues and the technical team is working on it.

Edited by MariaJ
Link to post
Share on other sites

I received a response from Alamy today that they're aware of the problem and  are working to resolve it. I haven't seen any missing thumbnails today and images I uploaded since then are appearing normally. Let's hope this is the end of it.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.