Jump to content

Recommended Posts

I usually upload live news images via the web interface, and get mixed results. Currently I'm in the Marylebone station bar, have been editing and have 51 images uploading. I get a fast 4G connection here via my USB connected iPhone to MacBook Air. The third image stuck for maybe around 20 minutes, then fast upload, then slow. It's frustrating, all the images are relatively small, none over 19mb. This happens wherever I upload, which is usually weekends. I've previously installed Transmit, an FTP client. Am I likely to get similar problems when using FTP, or is it more reliable? Haven't tried an FTP test yet, waiting for something less important. I've tried reducing image sizes from longest side 6000 pixels to 4000, but still have problems uploading. The only consolation is watching the football and the beer is nice. To compound problems, I earlier aborted a stuck upload earlier, the 4th image stuck. After I ticked remove images, I see 2 for sale, and as I expected them to be removed they are uploading again. Time for more beer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had 5 out of 6 images fail to upload today.  I left it to upload for a little over 2 hours with no luck.  I'll try again tonight, which is the middle of the night for Alamy.

 

Rick

Edited by Rick Lewis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rick, when that happens hit the stop/discontinue button and close out the page. Then go back like it’s the first attempt and start over. 

Mine zipped through the 2nd time, and our Russian friend said that worked for him, too.

Betty

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/26/2018 at 15:47, Betty LaRue said:

Rick, when that happens hit the stop/discontinue button and close out the page. Then go back like it’s the first attempt and start over. 

Mine zipped through the 2nd time, and our Russian friend said that worked for him, too.

Betty

 

Thanks Betty.  If it happens again I'll try it.  Things uploaded fast today.  :-) 

 

Rick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Today I am having the problem. Four of 17 images went through fine but the fifth just barely started and got stuck. I tried Betty's method but it's not working. I checked to see if the first four had gone through and they are in QC so I tried a new upload starting with the one that was stuck and it remains stuck. I guess I'll let it sit there for an hour or so and then remove everything and try this evening.

 

Paulette

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think??? I have been successful. I gave up again but when I hit the x it didn't give me the message asking if I wanted to continue or remove the images. It just went back to the page that asked what I was uploading. I checked Photograph and then proceeded to upload again with success. So now the Image Manager shows those 13 images as processing but no trace of the first 4 that should be in QC. Only one submission showing in the list on the left. I guess I will have them all in QC soon???

 

Paulette

Share this post


Link to post
Share on other sites

My first 4 never showed up as uploaded so I uploaded them again. I guess when stopping and doing an upload again you have to redo all the images -- even the ones that seem to have gone through and show as in QC.

 

Paulette

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've still got a Live News batch from Friday, uploaded (in fits and starts) via the website, stuck in processing (meaning now they're due to go into the main library, but I can't manage them). Several other batches since then went through fine. I guess I need to contact CR.

Added: they have gone on sale as general stock, and are presumably searchable via caption info, but I still can't keyword them.

Edited by Cryptoprocta

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had lots of trouble uploading today. Shut down the computer twice. Third time was a charm, but I had to start with image 3, then later upload 1 & 2. This is twice I’ve had to do that When image #1 got stuck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, that stuck batch has now been unstuck and I can 'manage' it.

Gone again!

Edited by Cryptoprocta

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/14/2018 at 15:29, Kathy deWitt said:

I uploaded 4 images this afternoon.  They appeared as rejected (in red) because, I think, of the internet connection being interrupted.  So I successfully uploaded them

again and they appeared in processing only to disappear when I just checked.  

 

Straaange!:huh:

 

Haha! So I'm not the only one to have that problem! It's been happening to me for a month now. I can't upload anything.

 

Edo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I uploaded a batch of 22 yesterday, and they went through in one go. It was a bit slow and sticky. However, not nearly as bad as a couple of weeks ago.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.