Jump to content
Sign in to follow this  
Archaeo

New IM - Date Taken field

Recommended Posts

Having problems with the date taken field in the new IM.

 

With the old system I normally only entered the year for date taken. These still show up correctly in search results for "legacy images" & as January 1st in the IM.

However, I can see no way to just enter the year for new submissions, also seems impossible to remove a date once entered.

 

I would have thought this should be any easy problem to fix...

 

In the meantime, any ideas on a workaround?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem with my archive photos that only had a year, or month and year. I can enter a 20th Century date but it reverts to March 2017.

Fortunately I have the year in my caption and keywords.

 

So far AIM seems to read the EXIF or IPTC from digital images just fine so that hasn't been an issue for me.

Edited by fotoDogue

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same problem with my archive photos that only had a year, or month and year. I can enter a 20th Century date but it reverts to March 2017.

Fortunately I have the year in my caption and keywords.

 

 

"Year only" is evidently no longer available so your method is now essential- a search on date won't return your images unless the date taken is in the keywords. 

Otherwise a search on "date taken" will only work on the date of the scan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.