Jump to content
Sign in to follow this  
Chris Gibson

Date field populated incorrectly

Recommended Posts

Hi
      I just noticed the last couple of batches of files I have uploaded have the date field populated with the wrong date. The date on my camera is set correctly and both the RAW and converted JPEG files are showing the correct date in the properties in Windows Explorer.But when files clear QC and are ready to keyword the automatically filled DATE field always shows 31 12 2013. I am using Lightroom 5.3 for conversion from RAW to JPEG. I have looked through various dialogue boxes in Lightroom and as far as I am aware nothing is amiss with the export settings.

Anyone else had this problem? Is it fixable somewhere in my workflow?

thanks

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Chris!

 

No such problems here

 

Kumar

Share this post


Link to post
Share on other sites

All recent uploads from 2 different cameras are showing the correct dates as taken.

 

 

Regards

Craig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi
           Thanks for the feedback, I have now solved this problem, it was due to IPTC data that was imported when my files were initially ingested into Lightroom.

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.