Jump to content

Recommended Posts

Hi, 

 

All my images in every batch I have tried to upload to live news this year have failed to upload due to 'process failed.'

 

Before then, I had no such problem. 

 

I am unaware of making any changes to my workflow. 

 

Any ideas what the problem is?

 

best wishes,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably an upload issue, nothing to do with you. Lately uploading to Alamy has been incredibly slow, maybe they are having glitches with their equipment. You could contact them and ask. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to be sure, check this:

- A common fail is to save the jpeg other than Baseline "Standard" in Photoshop.

Photoshop remembers its last setting in this dialog box. Even if you never use a different setting yourself, it can check a different box when you have saved a jpeg that previously had been saved as Baseline optimized or Progressive.

 

wim

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's only happened to me once or twice, but the last time was on Thursday - and I was sitting next to another photographer who uploaded at the same time and her pics didn't appear either. 

When uploading live news I NEARLY always wait until the images appear before leaving the cafe or wherever and going out to take more photos. This time I didn't, and didn't find the problem until I was on the way home.

Uploading has been very slow recently and, it seems, a bit less than reliable.

I sent a submission via FTP on Friday. Hours later it hadn't appeared, so I sent it again and, of course, now everything is there twice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Phil Robinson said:

<snip> I sent a submission via FTP on Friday. Hours later it hadn't appeared, so I sent it again and, of course, now everything is there twice.

 

Yep, I've had that happen too. An upload can appear quickly in the live news feed, other times I've given up waiting, although AIM shows them available for sale. Can be frustrating. I think I've been lucky recently, no Alamy related issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.