Jump to content
Starsphinx

Is the forum behaving oddly for anyone else?

Recommended Posts

The summary page isn't working at all and I'm getting posts out of sequence.

I may just ignore it for a day or two so you'll all just have to do without my pearls of wisdom, I'm afraid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Harry Harrison said:

Last few posts on topic had disappeared for me until I logged out and in again.

That's apparently fixed mine as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Unread Content button still gets me stuff I have already read.

 

wim

Share this post


Link to post
Share on other sites

There seem to be several different issues

  • content being marked as unread when it has been read
  • posts not appearing until log out and log back in (appearing to the writer - I suspect they are visible to readers straight away)
  • content out of order
  • timestamps incorrect
  • summary page not working
  • posts disappearing

From my own experience these different things seem to happen at random - and when I think one area is working again another plays up then I find the original issue plays up again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very badly this morning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep - I am scanning to see if there is anything I have replied to that might have new stuff, or something super interesting looking and ignoring the rest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone 

 

We are still working on a fix with our platform providers, we will send an update once we know more.

 

Many thanks

Alamy 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Alamy said:

Hi everyone 

 

We are still working on a fix with our platform providers, we will send an update once we know more.

 

Many thanks

Alamy 

Appreciated.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unable to make edits to existing posts this morning. I can edit the post and save it, but when I look at the post again, the edit has disappeared.

 

Mark 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am finding that on a lot of threads clicking last post is not taking me to end but to beginning so having to scroll through lots of stuff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unusable at the moment...seeing posts in summary that I cannot see when clicking on thread, whether clicking on last post or scrolling from the beginning...:(

Phil

 

EDIT: Can't even be sure this exists!!! Schrodingers forum here we come :D

Phil

Edited by Phil Crean
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have to log in to forum every time.

Nigel

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will browse the Alamy forum without signing in and with cookies blocked. I also clear cookies at the end of each day. Of course I have to allow cookies if I sign in to the forum. The forum started to act strange. 

 

Allowing cookies, when I was not signing in to the Alamy forum, cleared the problem with the forum. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

it seems to have found a new trick - I come in and the board has half a dozen threads showing as not read.  I read one, return to the board and .....dum dum dum..... its no longer a case of what I have read still showing unread it is a case of the threads showing unread are now a totally different half dozen to the ones I started with and any of the ones I started with and still wanted to read have disappeared.

However, on the plus side, it seems that posts are still appearing, being read, and being responded to, eventually.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have found that Internet Explorer works fine but Firefox does not - have just cleared cookies/history from Firefox and normal business has resumed :-) I think someone suggested this a few days ago :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gardenbush said:

I have found that Internet Explorer works fine but Firefox does not - have just cleared cookies/history from Firefox and normal business has resumed :-) I think someone suggested this a few days ago :-)

I am using Chrome (and if Internet explorer is the solution to a problem that is going to make geek history lol) - and have tried clearing cookies, history, temp files etc.  It seems to sort the immediate issue but then it all starts again.

Too many people on too many browsers are reporting similar issues for it to be something as simple as cookies.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Starsphinx said:

I am using Chrome (and if Internet explorer is the solution to a problem that is going to make geek history lol) - and have tried clearing cookies, history, temp files etc.  It seems to sort the immediate issue but then it all starts again.

Too many people on too many browsers are reporting similar issues for it to be something as simple as cookies.

You are correct - shortly after I posted that all was well. it went skew wiff again!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Different issues, but I had to complete around 10 captchas (traffic lights of busses) and I'm pretty sure I got all of them right, before getting forum entry just now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, gardenbush said:

You are correct - shortly after I posted that all was well. it went skew wiff again!!

I have taken to logging out and logging back in to try and clear some of the issues - no doubt at some point it will start throwing capture at me.  

If I was Alamy I would be tempted to back up the forum database, uninstall the forum software, and do a clean install then rehook up the database (I used to manage and run my own forum) - it would take the forum down for a couple of hours but might sort the issues as the forum software should be separate from the site software.  I am visiting other places using this forum software (its appearance gives it away) and they are not having these issues so it is not a universal software issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Starsphinx said:

I have taken to logging out and logging back in to try and clear some of the issues - no doubt at some point it will start throwing capture at me.  

If I was Alamy I would be tempted to back up the forum database, uninstall the forum software, and do a clean install then rehook up the database (I used to manage and run my own forum) - it would take the forum down for a couple of hours but might sort the issues as the forum software should be separate from the site software.  I am visiting other places using this forum software (its appearance gives it away) and they are not having these issues so it is not a universal software issue.

 

Maybe tell Tech (a bit more detailed) through contributor relations. They don't read everything here.

 

wim

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, wiskerke said:

 

Maybe tell Tech (a bit more detailed) through contributor relations. They don't read everything here.

 

wim

Ha I am not quite that daft - Alamy have posted a couple of times that they are aware of the issues and trying to do something about it - the last thing I want to is make a suggestion to someone personally and get the "can you just run through how you did that" followed by "can you do that on this system".  Many years ago I wandered into a public meeting about something that interested me, happened to mention I did some low level messing around with websites and walked out a committee member with the official title "webmaster" - I have learned not to volunteer solutions to web issues except in the broadest possible sense in case I end up doing all the work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Starsphinx said:

Ha I am not quite that daft - Alamy have posted a couple of times that they are aware of the issues and trying to do something about it - the last thing I want to is make a suggestion to someone personally and get the "can you just run through how you did that" followed by "can you do that on this system".  Many years ago I wandered into a public meeting about something that interested me, happened to mention I did some low level messing around with websites and walked out a committee member with the official title "webmaster" - I have learned not to volunteer solutions to web issues except in the broadest possible sense in case I end up doing all the work.

 

Yes been there done that. I meant the other forums, so they can see for themselves.

 

wim

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, wiskerke said:

 

Yes been there done that. I meant the other forums, so they can see for themselves.

 

wim

I would be very surprised if they did not already know - one of them is a big competitor and if Alamy techs are not keeping half an eye on their site out of general business principles then they are beyond saving lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.